Green Topics

Locoshop Angus Wins National Post Design Exchange Awards

Printer-friendly versionSend to friend

angusext.jpg

The original structure was retained in the redevelopment of Locoshop Angus by creating a “building within a building.”

Photo: Patrick Dionne

Locoshop Angus, an abandoned locomotive workshop in Montreal that has been redeveloped in a multifunctional industrial center for small and mid-sized businesses, won two awards at the National Post Design Exchange Awards Gala, held on January 25, 2001 in Toronto. The project won a Gold Award in the category “Built Environments, Grand Projects” based on its design excellence, innovation, and benefit to user and to client. It won the Herman Miller Sustainable Design Award for its integration of environmental and social responsibility. Designed by Aedifica, Inc. for the Société de Développement Angus, Locoshop Angus is the first phase in the development of a new business park in Montreal. Details on the project are available online at www.aedifica.com.

Comments (0)

Post new comment

Welcome !
*
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Glossary terms will be automatically marked with links to their descriptions. If there are certain phrases or sections of text that should be excluded from glossary marking and linking, use the special markup, [no-glossary] ... [/no-glossary]. Additionally, these HTML elements will not be scanned: a, abbr, acronym, code, pre.

More information about formatting options

April 1, 2001